Een nieuwe website —
Stap voor stap

 

Nieuwe website is natuurlijk leuk! 
En best wat werk. In dit artikel doorlopen we de verschillende stappen in het proces.

Nieuwe website is leuk! Maar best ook wel wat werk. In dit artikel doorlopen we de verschillende stappen, zodat je een idee krijgt van het werk, wat het  betekent voor de ontwikkelaar, ontwerper en jezelf.

 

Stap 1 —
Vaststellen van de criteria (pilotproject)

Een website is vaak een grote investering, en het is belangrijk dat u vanaf het begin alles goed doet. De website moet niet alleen een juiste afspiegeling zijn van uw bedrijf in vorm, expressie en inhoud, maar moet ook een oplossing bieden voor een bepaalde behoefte.

Voor ons is het belangrijk om deze behoeften te identificeren, zodat we een oplossing kunnen bieden die werkt en doet wat hij moet doen. Een typisch voorbeeld is wanneer een klant ons vertelt dat hij een artikelsjabloon op zijn website wil. Een artikelsjabloon is niet moeilijk te maken! Maar doorslaggevend of het voor de klant werkt of niet, is wat de klant ermee moet doen. Is het om eenvoudige, informatieve artikelen zoals deze te kunnen schrijven, of is het om een ​​plek te hebben om met zoekmachineoptimalisatie te werken? Aan de buitenkant ziet het er misschien hetzelfde uit, maar aan de achterkant kan de technische oplossing heel anders zijn.

Om de behoeften te begrijpen en oplossingen voor te stellen, is het van belang dat u weet wat de behoeften zijn. Het  is echter niet vanzelfsprekend dat u dit precies weet. Daarom doen we een voorbereidend traject (zogenaamd pilotproject), zodat u begrijpt wat u wilt, en zodat wij begrijpen wat we gaan doen.

Concreet wordt het pilotproject uitgevoerd als een workshop waar we door middel van verschillende taken over uw bedrijf en doelstellingen praten. Na de workshop nemen we alle antwoorden door, komen we met suggesties voor een oplossing en een inhoudelijke structuur, en geven we je een prijsopgave van wat de voorgestelde oplossing kost om te creëren. Hier is al veel werk verzet, ook al is noch de codering, noch het ontwerp begonnen!

Het voorbereidende project als geheel duurt meestal ongeveer een week.

Stap 2 —
De ontwerpfase

Zodra de inhoudsbehoefte is gedefinieerd en de inhoudsstructuur is geschetst, beginnen we met het ontwerpen van de website. We starten met het interactief ontwerp: hoe werkt de site.  Daarna volgt het visual design. Het ontwerp van de website kan geheel nieuw gemaakt worden, of je kunt het baseren op bestaande templates. Het ontwerpwerk duurt vaak twee tot vier weken.

Stap 3 —
Ontwikkeling

Code code code ...

Stap 4 —
Inhoudelijk werk, content creation

Nu de website is ontworpen en gecodeerd / ontwikkeld, is het tijd om deze te vullen met inhoud. De ontwikkelaar zorgt voor alle technische details. Al het andere kan de de klant zelf doen. We leveren ons websites op met een content management systeem, zodat u altijd en overal uw website zelf kunt actualiseren. We hebben een maatwerk cms, maar kunnen ook op maat gemaakte wordpress oplossingen bieden.

 Soms kunt u de inhoud van uw oude website hergebruiken, maar vaak is het nodig de gehele content te herzien.  Zowel tekst- als beeldmateriaal zijn enorm belangrijk voor het succes van uw website. Een website is misschien wel het belangrijkste uithangbord van uw bedrijf. Hier komen veel disciplines bij elkaar. Bij al deze disciplines (tekstschrijven, fotografie, motion design) kunnen we u helpen.

Contentcreatie is een vaak onderschat gedeelte van het totale project. Bovendien is er in deze fase vaak behoefte aan finetunen, omdat men nu echt een indruk krijgt van het eindresultaat. We schatten meestal dat het inhoudelijke werk ergens tussen de twee en vier weken duurt.

Stap 5 —
Ready for launch!

Eindelijk is het klaar voor lancering! 
Gewoon zo snel mogelijk live gaan? Niet helemaal...

Lancering betekent dat u de website test en de kwaliteit verzekert, voordat u alles uit een testomgeving naar een domein verplaatst. Bij dit deel van het proces zijn zowel u als de ontwikkelaar betrokken. U besteedt enige tijd aan het doornemen van verschillende scenario's voor het beoogde gebruik en controleert of kritieke functies correct werken. Dit is vooral belangrijk voor websites met online winkel- of boekingssystemen.

Als je het ermee eens bent dat alles werkt zoals het hoort, start je de lancering zelf.

Stap 6 —
Afwerking en nazorg

Vaak komen er na de lancering nog kleine dingen aan het licht die moeten worden opgelost. De ontwikkeling en finetuning zal daarom na de lancering nog een korte periode doorgaan. Hoeveel of hoe weinig werk hier ligt, is op voorhand moeilijk te zeggen, maar er zal altijd wel iets zijn. Het is gebruikelijk dat wij in de overeenkomst deze termijn beperken tot twee weken.

Bij de lancering is het verstandig om een operationele overeenkomst te sluiten. Dit zorgt ervoor dat uw website te allen tijde up-to-date en veilig is, wat er weer voor zorgt dat uw investering heel lang meegaat!

Dus —
Zijn wij de juiste ontwikkelaar voor uw project?

Neem contact met ons op, dan komen we er samen achter.

Als u twijfelt over de omvang van het werk, is het is ook mogelijk om te starten met Stap 1 — Het vastellen van de criteria (pilotproject) — en van daaruit verder te gaan. Als u nieuwsgierig bent naar ons werk, dan praten we u graag bij over websites die we voor onze klanten hebben gemaakt.

perron 9 — branding x design
Avenue Céramique 220
6221 KX  Maastricht

Instagram
Facebook

Stay in touch!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.