Hoe maak je veiligheidscommunicatie toegankelijk? Voor PQ Corporation creëren we een integraal veiligheidsplatform voor externe aannemers en chauffeurs op alle locaties.

Client

PQ Corporation

Services


Strategy
Corporate Design
Copywriting
Motion Design
Digital Design

Collaboration

Jacques Vos

 

 

Part 1
Meet Tim, your safety instructor at PQ Silicas.

We willen de veiligheidsregels op een toegankelijke manier communiceren. Hiervoor bedachten we een fictief character, Tim. Hij is dé veiligheidsexpert van PQ Silicas. In een animatie vertelt hij je alles wat je moet weten over veilig werken bij PQ. Hij zorgt voor een prettige en veilige werkomgeving. Na deze veiligheidinstructie stelt hij je een paar vragen. Als je deze goed beantwoordt, ontvang je een veiligheidspaspoort dat je een jaar lang toegang geeft tot de betreffende plant van PQ Silicas. Tim houdt alles bij in een webbased systeem.

Part 2
Safety first for truck drivers:
design kent geen grenzen en spreekt alle talen

Bij PQ Silicas rijden er dagelijks veel, heel veel, chauffeurs het industrieterrein af en aan om te laden en lossen. De chauffeurs hebben verschillende nationaliteiten en spreken verschillende talen. Goed communiceren is daarom erg moeilijk, er is sprake van een grote taalbarrière. Voor PQ Silicas is de veiligheid van de chauffeurs erg belangrijk. Als vervolg op de veiligheidsintructies voor aannemers  werd Perron 9 gevraagd om een manier te vinden om de instructies voor chauffeurs goed over te brengen. We maakten de verhaallijn, het storyboard en het artwork. Uiteraard allemaal in dezelfde stijl.

Wil je meer weten over dit project?
Bel René, 06 22 64 14 29

perron 9
branding x design

Avenue Céramique 220
6221 KX  Maastricht

Instagram
Facebook

Stay in touch!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.