Vandersanden Group
Veilig werken doe je niet alleen voor jezelf

Het Belgische familiebedrijf Vandersanden is één van de grootste producenten van bakstenen in Europa. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen veilig werkt, maar wel heel belangrijk. Wij creëren een intrinsieke motivatie om veilig te werken. We halen de familiebanden aan, met een vleugje humor.

Services
Communication design
Art direction
Digital design
Copywriting

Collaboration
Pascal Panis

Portretten van dierbaren met de boodschap:
'Werk veilig, je bent onmisbaar'

We portretteren vrienden, naasten, familie en geliefden van diverse Vandersanden-medewerkers in hun eigen omgeving. Eerlijk, authentiek en familiair, de kenmerkende Vandersanden-manier. Zij herinneren hun dierbaren in de Vandersanden-fabrieken eraan dat het belangrijk is om veilig te werken: 'Werk veilig, je bent onmisbaar.'

De kracht van de campagne:
Alle naasten zijn in het geheim gefotografeerd, de Vandersanden-medewerkers waren niet van op de hoogte van de campagne. Een verrassingseffect met impact!

Vandersanden is een familiebedrijf met meerdere vestigingen in Europa. Deze campagne richt zich tot de medewerkers in de vestigingen in België en Nederland. Insteek van de campagne: creëer betrokkenheid onder elkaar, leer elkaar beter kennen (voor wie elkaar nog niet kent) en versterk zo de onderlinge banden. Pas op jezelf én elkaar, want er is altijd iemand die op je wacht.

Veilig werken in de praktijk:
Implementatie en uitrol

Naast de campagne is er het technisch gedeelte. We concretiseren veilig werken. Wat zijn de veiligheidsregels en pas ik deze toe? Hoe implementeren we dit in de organisatie. We maakten een gebruiksvriendelijke toolbox met heldere veiligheidsregels, een veiligheidspaspoort en teampresentaties. Geen topdown, maar bottom up communicatie: medewerkers die zelf het goede voorbeeld geven. Veiligheid vanuit de mensen zelf, wederom op een familiaire manier die kenmerkend is voor Vandersanden.

 

Deliverables
Narrowcasting op plant locaties, toolboxkit voor instructeurs, veiligheidspaspoorten voor de medewerkers, rollup-banners, veiligheidshesjes, t-shirts

Wil je meer weten over dit project?
Bel René, 06 22 64 14 29

perron 9
branding x design

Avenue Céramique 220
6221 KX  Maastricht

Instagram
Facebook

Stay in touch!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.